Products in the spotlight

Products in the spotlight

Mattentaart

Mattentaart

met echte Matten van de Vlaamse Ardennen

Deze lekkernij is een bladerdeeggebakje gevuld met een heerlijke mattenspijs. Matten zijn gestremde of geronnen melk, daarom is de kwaliteit van de melk bepalend voor de kwaliteit van de matten, waardoor de bodemgewassen een heel belangrijke factor vormen als voeder voor het melkvee, dat de producent is van het basisproduct, de melk. De bodemgewassen in de Vlaamse Ardennen (klavergroei) spelen dus een rol bij de productie van de mattentaart.

Aan de matten voegen we kakelverse eieren en fijne kristalsuiker toe en zo bekomen we de vulling van de mattentaart: de mattenspijs. Deze zit omgeven door een heerlijk krokant bladerdeeglaagje, goudgeel gebakken. Jarenlang onderzoek en testen leidde tot ons uniek recept van bladerdeeg, die we dagelijks vers in-house produceren.

Een traditionele en veelgeprezen lekkernij van de beste kwaliteit zonder toevoeging van bewaarmiddelen, kleurstoffen of smaakstoffen, een echt natuurproduct dus…

Natuurproduct... heerlijk gezond... een heerlijk tussendoortje, dessert, vieruurtje, of lekker bij de koffie…

Curious about our magazine?

Download it here

Let's bake the good stuff!

One bite is never enough

Quality

Quality runs like a red thread through our production process. We are IFS certified. This is a 'standard' in the area of food safety, which is higher than the legal requirements.

How do we make it happen?

Sustainebility

Sustainability plays an increasingly important role. A while ago, we were asked if we would be interested to install our own windmill, to generate our own energy. After a thorough study, we have decided to make this investment.

How do we make it happen?

Experience

Roelandt has the appearance of an artisan bakery. Equipped with a fully automatic bread production the respect for the craft of bakery still can be found.

How do we make it happen?