Over ons

Over ons

Bij Roelandt houden we van brood. Omdat het lekker is, maar ook omdat het bakken in onze genen zit. Al 70 jaar speelt de liefde voor brood en banket een grote rol in onze familie. Van dorpsbakkerij zijn wij uitgegroeid tot één van de meest vooraanstaande industriële bakkerijen van België. Al het lekkers dat uit onze ovens komt, wordt gemaakt op basis van de ‘oude’ recepten uit grootvaders tijd. Het respect voor het bakkersambacht willen wij graag aan de volgende generaties doorgeven. In combinatie met moderne productiemethodes blijven we, ook in de toekomst, zorgen voor eindproducten met een hoge kwaliteit.

Wij hebben een uitgebreid assortiment met voor ieder wat wils: van smaakvol brood voor scholen, verenigingen, supermarkten en grote evenementen tot diepgevroren voorgebakken broden en sandwiches die we leveren aan groothandelaars en distributeurs in binnen- en buitenland. Wij onderscheiden een aantal productgroepen: dagvers, vers voorgebakken en diepgevroren (klein)brood, viennoisserie en patisserie. Ons verse gamma producten leveren we vooral in België, terwijl de voorgebakken en diepgevroren producten worden uitgeleverd in heel West-Europa. Dat gebeurt 24/7 en hiervoor hebben we een uitgebreid eigen wagenpark en zo’n 50 chauffeurs op de weg. Op die manier worden onze producten altijd ovenvers geleverd.

Kwaliteit

Kwaliteit loopt als een rode draad door ons productieproces. We zijn IFS gecertificeerd. Dit is een ‘standaard’ op het gebied van voedselveiligheid, die hoger ligt dan de wettelijke eisen.

Lees meer

Duurzaamheid

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol. Enige tijd geleden kregen we de vraag of we een eigen windmolen wilden plaatsen om zelf energie op te wekken. Na een grondige studie hebben we besloten deze investering te doen.

Lees meer

Ervaring

Roelandt is een industriële bakkerij met de uitstraling van de ambachtelijke warme bakker. Al zijn we uitgerust met een volautomatische broodproductie, het respect voor de ambacht is steeds gebleven.

Lees meer

Historiek

Wij zijn in de afgelopen jaren flink gegroeid. Inmiddels zijn er meer dan 300 mensen bij ons werkzaam. En allemaal delen wij de liefde en passie voor brood en gebak.

Lees meer

Interesse in ons aanbod?

Bent u een bakkerij, een cateringbedrijf of een supermarkt en heeft u interesse in onze verse producten?

Ja, ik wil een afspraak

Of bel ons op +32 (0)52 45 31 24