Historiek

Historiek

Wij zijn in de afgelopen jaren flink gegroeid. Inmiddels zijn er meer dan 300 mensen bij ons werkzaam. En allemaal delen wij de liefde en passie voor brood en gebak.

Mede hierdoor houden wij er een ontspannen, open en collegiale sfeer op de werkvloer op na. We hebben een platte organisatiestructuur, iedereen is makkelijk aan te spreken en samen zetten we ons er dagelijks voor in om het bedrijf groter te maken!

Maar hoe is het nu allemaal begonnen?


Hoe het begon

Grootvader Jos Roelandt was al van kleins af aan bezig met het bakken van brood. In 1946, vlak na WOII, kocht hij een kleine dorpsbakkerij in Sint-Anna. Met de bakfiets ging hij op weg om zijn broden te verkopen. Zijn vrouw Mariette en zijn ouders hielpen eveneens mee in de bakkerij. De beginjaren waren door de rantsoenering niet makkelijk. Op zoek naar andere mogelijkheden kwam hij erachter dat er bij omliggende bakkerijen een toenemende vraag was naar brood. Hij ving deze vraag op door brood aan de bakkers te leveren. Een gouden zet, want in korte tijd leverde hij aan vele bakkers in omliggende gemeenten.

De derde generatie

De snelle groei zorgde voor ruimtegebrek. Om dit op te lossen gingen we op zoek naar een nieuwe locatie. In 1996 kregen onze ouders de mogelijkheid het huidige pand aan de Drukkerijstraat 3 in Zele te kopen. Het gebouw werd volledig ingericht met nieuwe machines, waaronder een tweede bandoven. Twee jaar later werd er in het industriepark van Lokeren een pand gebouwd voor de diepvriesproductie. Dit is later uitgebreid met een productielijn voor luxe hamburgerbroodjes en in 2012 is de productie van patisserie ook verhuisd naar Lokeren. Het bedrijf is snel gegroeid, maar is altijd een echt familiebedrijf gebleven. Ondertussen staan wij, Christiaan en Liesbeth, als derde generatie mee aan het hoofd van Roelandt nv.

Van vader op zoon

In 1972 werd de dorpsbakkerij te klein en werd een tweede bakkerij gebouwd achter de oude locatie in Sint-Anna. Vader René Roelandt was ook besmet met het bakkersvirus en volgde een bakkers opleiding in Antwerpen. In 1980 nam hij de bakkerij volledig over en breidde samen met zijn vrouw Marleen de werkzaamheden verder uit. Door de aanschaf van een bandoven kon er in grotere hoeveelheden geproduceerd worden. Begin jaren 90 deed ook de diepgevroren sandwich zijn intrede op de markt. Ze besloten met deze nieuwe ontwikkeling mee te gaan en zagen het klantenbestand snel uitbreiden.

Klaar voor de toekomst

We hebben grootse plannen om de productielijn van dagvers brood verder uit te breiden. De aankoop van het pand van de achterburen in Zele biedt hiervoor prachtige mogelijkheden. Door een verbouwing worden dit pand en ons huidige pand aan elkaar gekoppeld met toepassing van verschillende duurzame materialen. De productielijnen zijn supermodern en het pand zal een moderne uitstraling krijgen geheel volgens de nieuwe huisstijl. Met deze nieuwe huisstijl en een modern productieproces trekken we de ambachtelijke kwaliteit van de warme bakker naar een nog hoger level. Met overheerlijke producten, goede huisvesting, moderne productietechnieken en een prachtig klantenbestand zijn wij klaar voor de toekomst!

Interesse in ons aanbod?

Bent u eigenaar of uitbater van een bakkerij, een cateringbedrijf of een supermarkt en heeft u interesse in onze verse producten?

Ja, ik wil een afspraak

Of bel ons op +32 (0)52 45 31 24